A.C.D. Maatschappelijk Werk voor bedrijven en particulieren info@allcaredott.nl mobiel: 06 54292575
 
Home
Particulier Maatschappelijk Werk
Bedrijfsmatig Maatschappelijk Werk
 

 

Slachtoffers van loverboys
Slachtoffers van loverboys, we lezen en horen er regelmatig over. De meeste slachtoffers vallen tussen de 12 en 19 jaar, waarvan de 17 jarigen de grootste groep is. Hoe komt het dat meiden slachtoffer worden? Er zijn een aantal factoren te noemen:

Mogelijke instabiele gezinssituatie en andere meespelende problematieken,
Laag zelfbeeld,
Weinig zelfvertrouwen, het goed voelen halen buiten zichzelf,
   

Het allerbelangrijkste is wel dat deze groep meiden zelf (nog) niet sterk is van binnen, niet in balans. Zij halen hun `goed voelen` niet uit zichzelf maar buiten zichzelf, bv. uit andere personen (jongens) en of andere externe factoren (bv. sieraden/het juiste merk kleding/ trends/ mode etc.). Voor een deel is dit ook leeftijdsgebonden.

Loverboys, jongemannen die er op uit zijn om meiden op zich verliefd te laten worden gaan zeer sluw te werk; met maar een doel: winstbejag, meestal in de vorm van gedwongen prostitutie. Dit is mensenhandel en is strafbaar.

Hoe is het nou mogelijk dat meisjes `vallen` voor dit soort jongens?
Opmerkelijk is dat deze jonge mannen exact door hebben welke meiden ze moeten uitkiezen. Dit heeft alles te maken met de uitstraling van de meiden. Zij herkennen haarfijn aan de buitenkant dat de binnenkant niet in balans is! Eigenlijk is het laatst genoemde aspect alles waar het om draait. Hoe “sterk” ben je? Hoe zeker ben je eigenlijk van jezelf? Als je je goed voelt en je weet waar je voor staat, zal je in veel situaties assertiever zijn en op tijd herkennen als er signalen zijn die wijzen op een `foute` relatie.

Mocht je toch in zo'n moeilijke situatie beland zijn, dan is er nog steeds een uitweg. Ook al denk je van niet. Vraag hulp, dan komt er hulp! Hulp vragen getuigt namelijk van kracht.

Voor ouders/verzorgers is dit bijzonder ingewikkeld. Hun dochter, hoe kan ik bescherming bieden en vooral hoe kan ik haar helpen? Belangrijk is om vooral het meisje te laten weten dat zij bij hen terecht kan, altijd, ondanks dat er conflicten gaan ontstaan. (1 van de technieken van een dergelijk jongen: losmaken uit haar omgeving). Op het moment dat er signalen zijn is het van groot belang ondersteuning te vinden in de omgang met hun dochter. Deze specifieke hulp blijkt niet altijd aanwezig te zijn, of er moet op worden gewacht.

A.C.D. biedt die hulp, specialistische hulp ten aanzien van deze problematiek. Er is meer dan alleen een slachtoffer, hoe is de gezinssituatie,welke gedragspatronen liggen ter grondslag. in welke fase zit een meisje, welke personen zijn in haar netwerk? Breed kijken dus! Als het nodig is worden andere instanties ingeschakeld. Dat wat nodig is en vooral niet meer! Begeleiding op maat. Advies en ondersteuning. Voor zowel de jongere als ouder en of verzorger.

Zie ook Partner en Relatiekeuze

 

Laag zelfbeeld/ onzekerheid:
Het is zo jammer als iemand niet trots op zichzelf durft te zijn! Echt, een ieder is uniek en het is zo gemakkelijk alleen de negatieve punten te zien. Je goed voelen, weten wat je wilt en dat uitstralen, dat is waardevol. Vaak duurt het een aantal jaren en zul je verschillende ervaringen op moeten doen. Ook zijn heel vaak bepaalde gedachten bij iemand vastgeroest die gewoon niet kloppen. Helaas.

Daar kun je wat aan doen. Weten en durven zeggen wat je wilt, niet wilt en hoe. Durven zeggen dat iets niet goed voelt, of juist wel goed. Waar zijn je persoonlijke grenzen en hoever durf je het risico aan te gaan dat een ander je uitspraak misschien niet prettig vindt? Ook dit heeft steeds alleen maar opnieuw te maken met jezelf. Tevens mogelijk gebaseerd op een bepaalde overtuiging die je vertelt dat iets zo ` hoort` .
A.C.D. heeft weerbaarheidtrainingen, op maat gemaakt en ook een eventueel voortraject. Individueel, want een groep kan best heel `bedreigend` overkomen. Ook biedt A.C.D. sociale vaardigheidstrainingen.

Aanbod:

• Weerbaarheidtraining ( jongeren 12-18 / 18 +)
• Sociale Vaardigheidstrainingen ( jongeren 12-18/ 18+)
• Groepen t.a.v. trauma opvang


A.C.D. is gecertificeerd Goldsteintrainer (ook jeugd/ slachtoffers Huiselijk geweld).
Voor scholen en of groepen: heeft u belangstelling voor deze trainingen neemt u contact op met A.C.D. om te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Voor groepen geldt dat zij gesloten zijn en op volgorde van binnenkomst. Elk kwartaal starten nieuwe groepen. Voor specifieke wensen t.a.v. een groep kunt u contact opnemen met:

Mw. Y. Hinsenveld
A.C.D. Praktijk Maatschapplijk werk
Mobiel: 06 54292575
Mailadres: info@allcaredott.nl


Kundig, no- nonsense en effectief

   

werkgebied: heel nederland / folders op aanvraag / kundig en no-nonsense / individueel op maat gemaakt / kosteloos follow up gesprek /Aangesloten bij N.F.G. (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) vergoeding via zorgverzekeraar

A.C.D. Maatschappelijk Werk voor bedrijven en particulieren
Postbus 567 7550 AN Hengelo Ov info@allcaredott.nl mobiel: 06 54292575